Himmelsk sjokolade- og karamell kake

Denne oppskriften var det en dansk jordmor på Barselhotellet som lagde til oss en gang og den er bare helt magisk! Advarer mot at den er mektig, smaker som konfekt sjokolade og den er svært svært avhengighetsskapende! Må prøves ut!

Bunn
125 gram smør
140 gram hvetemel
140 gram brunt sukker 
50 gram kokos

Karamellfyll
1 boks søt konsentrert melk
3 ss. sirup
litt salt
30 gram smør

Sjokoladeovertrekk
125 gram mørk sjokolade 
25 gram smør

Slik gjøres det:
1. Smelt smøret, bland det med sukkeret, kokos og mel, og rør det godt sammen.
2. Trykk deigen ut i et fat på ca 20×20 cm.
3. Stek bunnen i 12-15 minutter ved 175 grader, inntil den er lysebrun.
4. Mens bunnen stekes, lages karamellen. Bland den konsentrerte melken, salt, smør og sirup. La det koke opp under omrøring, og la det stå på varmen uten helt å koke i ca. 10 minutter, så den blir litt tykkere og en anelse mørkere.
5. Når bunnen er stekt første gang, heller man karamellen på bunden og steker i ca 10-15 minutter, eller inntil karamellen er fast og gylden.
6. La kaken kjøle helt av
7. Hakk sjokoladen. Smelt smørret og rør sjokoladen i.
Når sjokoladen er helt oppløst – Hell over kaken 
8. La kaken sette seg i minst et par timer men helst over natten. 
Når kaken serveres, skjær den forsiktig til små stykker

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg