10 ting livet har lært meg


Stjeler ideen “10 ting livet har lært meg” fra Helena, siden det var et kreativt og morsomt innlegg!
 

1. Ikke ta livet for gitt eller som en selvfølge. Vi bor i et av verdens beste land og vi har alt! Vi har mat på bordet, vi har en seng å sove i, vi har venner og familie som elsker oss! Vi har alt vi noensinne kunne ønske oss. Livet er ikke en selvfølelse. Å bli født i Norge er som å vinne i lotto!

2. Man MÅ ikke komme overens med alle. Det finnes sinnsykt mange mennesker over hele verden med forskjellige meninger og med forskjellig bagasje så det sier seg nesten selv at det ikke er rart at ikke alle kommer overens med hverandre, men det tenker jeg er helt greit. Det gjør ikke noe. Noen folk er jeg bare glad for å ikke ha i livet mitt. 

3. Liver er ikke lett – de kan prøve dem som vil. Når jeg var liten hadde jeg ingen bekymringer. Mamma og pappa passet på meg og jeg bare gledet meg til å bli voksen for da kunne jeg bestemme selv! Men slik tenker jeg ikke nå lengre. Nå skulle jeg nesten ønske at jeg var barn igjen x) Å bli voksen er tøft. De fleste kommer borti kjærlighetssorg eller dårlige økonomi eller folk som dør. Livet er vanskelig. Men livet  er samtidig en reise og hva som venter bak neste sving vet bare dem som går videre.

4. Ikke gi opp. Livet har lært meg at man ikke må gi opp! Ja ting kan være tøft men man må fortsette og kjempe! Man må reise seg og ta et skritt av gangen.

5. Tilgivelse. Livet har lært meg at man må tilgi å gå videre i livet. Av og til burde man tilgi ikke fordi de fortjener å bli tilgitt men fordi man fortjener fred i tankene. Og si unnskyld krever en sterk person, men å tilgi krever en enda sterkere en. 
 

It’s the hardest thing to give away
And the last thing on your mind today
It always goes to those who don’t deserve
It’s the opposite of how you feel
When they pain they caused is just too real
Takes everything you have to say the word

Forgiveness, forgiveness

It flies in the face of all your pride
It moves away the mad inside
It’s always anger’s own worst enemy
Even when the jury and the judge
Say you’ve got a right to hold a grudge
It’s the whisper in your ear saying set it free

6. Penger vokser ikke på trær. Det er dyrt å leve. Jeg husker bare hvor fattig jeg var når jeg var student og hadde nettopp flyttet hjemme ifra. Dopapir, oppvaskmiddel og masse annet man ikke tenkte over en gang kostet jo plutselig penger! 

7. Venner kommer og går – men kjærlighet består! Plutselig vokser man fra hverandre eller havner i et trekant drama der man innser at kanskje det ikke var en venn å samle på after all. Jeg har ingen venner fra barne skolen, jeg har to stykker fra ungdomsskolen og en fra videreående. Det er ikke alle man gidder å samle på – Ikke alle er ekte. En ekte venn er en som respekterer deg for den du er, og liker deg slik du er! Jeg husker når en kamerat fortalte meg at han likte meg bedre når jeg var full og da kan jeg ikke akkurat si at det vennskapet var noe å samle på. 


(Meg og Elise for 11 år siden! – Hun skal gifte seg nå til sommeren 😀 <3 )

8. Erfaring er en velsignelse på godt og ondt. Erfaringer former personligheten våres. Har man opplevd kjærlighetssorg lærer man å tenke annerledes ved neste gutt man møter og med tiden vil man lettere oppdage “WARNING SIGNS”  Har man tung bagasje som f.eks. dårlig barndom er det også med på å forme personligheten våres og det kan bidrar til valg senere i livet. Enten man går i sammen fellen eller lærer av det som har skjedd med deg. Noen ganger er det bra å faile av dårlige erfaringer for å lære av dem. Jeg har tatt mange dårlige valg i livet, men jeg er glad for at disse valgene formen meg til MEG – slik jeg er i dag. Jo eldre man bli jo visere! 

9. Livet er urettferdig. Det kan jeg skriver under på! 

10. Vær et forbilde, stå opp for andre som har problemer eller trenger din hjelp. Vær en person som kun vil det beste om folk, som velger å se det gode i en hver. I en verden slik som dette er det viktig at folk står sammen og har et ønske om å bety en forskjell og hjelpe hverandre. Jeg irriterer meg veldig over personer som peker på folk med funksjonshemming eller som sier til hverandre “han var feit” også ler de. Det er rett og slett respektløs! Og det er overhode ikke min humor i det hele tatt! Tusenvis av barn blir utsatt for mobbing hver eneste dag og hvem kan gjøre noe med det? DU OG MEG! Livet har lært meg at man må stå opp for andre hvis man ønsker at en forandring skal skje. Man kan ikke hjelpe alle, men man kan hjelpe noen! 

 

2 kommentarer

Siste innlegg