Sorgen over min sønns død, gjør at jeg har hukommelsesvansker

Jeg merker stor forskjell på hvordan jeg var før sønnen vårs døde og slik situasjonen er nå.. Ikke bare er det etterreaksjoner som savn og lengsel etter han, men det er også søvnforstyrrelser, gjenopplevelser av det som har skjedd, konsentrasjons- og hukommelsesvansker.  For jeg må ærlig inrømme at jeg har blitt ganske så bekymret over hvor fort jeg glemmer fortiden..

En dame jeg ikke har møtt før, fra SFO kommer bort å hilser på meg med fornavn og det hele, og etter vi har hatt et lite møte på ca 15 minutter, går jeg bort til henne å sier “Vi får vel hilse – Jeg er Michelle…” Hvor flaut er ikke det?.. Da har jeg altså ikke konsentrert meg om hva hun het og glemt at vi har hilst på hverandre.. Stakkars dame!

En annen dag jeg er inne på badet for å sminke meg så tenker jeg at jeg må rydde. Svanberg blir litt lettere irritert over alle de brukte sminkefjerner serviettene som jeg legger rundt forbi i huset uten å kaste dem i søppelet, så jeg tenker jeg må rydde og ikke ha det så rotete rundt meg – Åsså vips så skjer det noe som gjør at jeg mister konsentrasjonen, og mange timer senere går jeg inn på badet igjen og ser at jeg bare har gjort halve jobben. Også er jeg egentlig overbesvit selv om at jeg har ryddet og gjort det ferdig.. Men nei.. Det har jeg da tydeligvis ikke gjort.. Sa ja.. Jeg blir litt fortvilet faktisk. Fortvilet over at jeg føler jeg ikke kjenner meg selv igjen.. Det er som om en bit av meg er forsvunnet etter dette som har skjedd og at jeg glemmer fort fordi jeg tenker i underbevisstheten at det ikke er “verdt” å huske på.. Svanberg Leo er jo den jeg tenker konstant på enten jeg er klar over at jeg tenker på han eller ikke. Det blir som en slags forsvars-mekanisme. Jeg prøver å huske på hendelsen som skjedde i USA – jeg prøver å gjenoppleve hendelsen i hodet mitt igjen og igjen for å ikke glemme det.  Jeg tenker gjennom minnene ofte fordi jeg er redd for å glemme han eller for at detaljene skal bli for uklare! Det vil jeg ikke! Minnene og bildene er det ENESTE jeg har igjen av han! Det er disse minnene jeg igjen og igjen vil tenke tilbake på i mange, mange år framover! Hodet mitt MÅ ha rom for Svanberg Leo.. Det er minner jeg nekter å glemme! Så da glippes det fort mindre betydnings verdige samtaler og informasjon bort fra hode mitt og desverre så er det bare slik. 

 

Det finnes et land

Det finnes et land
bakom tårer
Hvor de vakreste blomster gror
Hvor solen for alltid lyser
og lykken og gledene er stor

Det finne et land
bakom tårer
Hvor drømmer og framtid bor
Hvor engler stille vokter
hver ufødte søster og hver bror

<3
 

 

2 kommentarer
  1. Sterkt å lese, fra en englemamma til en annen <3 Det er vondt å leve videre etter å ha mistet et barn, uansett nårtid man mister det. Halvveis i svangerskapet, til termin, etter fødsel, 2 åring osv. Vi kjenner på den samme smerten <3 Mange tror at vi som mistet i svangerskapet ikke har like mye "grunn" til å sørge..
   Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Plages også med hukommelsen.. Det er skummelt til tider. Det er 10-11 mnd siden vi mistet Saga under fødsel. Noe har blitt lettere siden den gang, noe vanskeligere.
   Vil bare si for en nydelig engleskatt dere har. Liten engel <3 God klem!

  2. Anonym: Takk for det 🙂 .. Jeg prøver å være åpen å ærlig om det, samtidig som jeg prøver å sette ord på følelsene. Det er ikke lett..Finnes mange måter å håndtere det på. Jeg kjente han ikke sånn sett. Fikk 2 timer med han etter fødsel før han døde i armene våres. .

   Tusen takk <3 Han er den finest lille engleskatten

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg