hits

Michelle Hjelm

Himmelsk sjokolade- og karamell kake

  • Publisert: 11.02.2018, 21:06
  • Kategori: 7 Oppskrifter
  • Denne oppskriften var det en dansk jordmor p Barselhotellet som lagde til oss en gang og den er bare helt magisk! Advarer mot at den er mektig, smaker som konfekt sjokolade og den er svrt svrt avhengighetsskapende! M prves ut!

    Bunn
    125 gram smr
    140 gram hvetemel
    140 gram brunt sukker 
    50 gram kokos

    Karamellfyll
    1 boks st konsentrert melk
    3 ss. sirup
    litt salt
    30 gram smr

    Sjokoladeovertrekk
    125 gram mrk sjokolade 
    25 gram smr

    Slik gjres det:
    1. Smelt smret, bland det med sukkeret, kokos og mel, og rr det godt sammen.
    2. Trykk deigen ut i et fat p ca 2020 cm.
    3. Stek bunnen i 12-15 minutter ved 175 grader, inntil den er lysebrun.
    4. Mens bunnen stekes, lages karamellen. Bland den konsentrerte melken, salt, smr og sirup. La det koke opp under omrring, og la det st p varmen uten helt koke i ca. 10 minutter, s den blir litt tykkere og en anelse mrkere.
    5. Nr bunnen er stekt frste gang, heller man karamellen p bunden og steker i ca 10-15 minutter, eller inntil karamellen er fast og gylden.
    6. La kaken kjle helt av
    7. Hakk sjokoladen. Smelt smrret og rr sjokoladen i.
    Nr sjokoladen er helt opplst - Hell over kaken 
    8. La kaken sette seg i minst et par timer men helst over natten. 
    Nr kaken serveres, skjr den forsiktig til sm stykker

     

  • Publisert: 11.02.2018, 21:06
  • Kategori: 7 Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar